Millenials

geplaatst in: Bedrijven | 0

Tal van onderzoekers hebben zich al gebogen over de vraag wat Generatie Y verlangt van werk, privéleven en de combinatie van beide.

Tot nu toe beperkten alle studies zich echter tot de Westerse wereld.

Voor het eerst is nu een internationaal onderzoek verricht bij 16.637 jongeren tussen 18 en 30 uit 43 landen in Azië, Afrika, Europa, Noord- en Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

 

Het onderzoek werd uitgevoerd door INSEAD’s Emerging Markets Institute, Universum en HEAD Foundation en de resultaten zijn te vinden in ‘Millennials: understanding a misunderstood generation‘.

 

Een aantal uitkomsten staan hieronder uiteengezet;

 

Verwachtingen over managers verschillen in elke cultuur

De kwaliteiten die Millennials graag zien bij een leider, verschillen zelfs nog meer.

In Noord-Amerika, West-Europa en Afrika stelt minstens 40 procent van de respondenten dat een manager zijn personeel verantwoordelijkheden moet geven.

Die eigenschap wordt in Centraal- en Oost-Europa en het Midden-Oosten slechts door 12 procent genoemd.

Mogelijk heeft dat te maken met de autocratische regimes die tot voor kort de norm waren in Oost-Europa en nu nog steeds in een groot deel van het Midden-Oosten.

In de plaats daarvan meent 58 procent van de Millennials in Centraal- en Oost-Europa dat technische of praktische expertise het belangrijkst is voor een manager.

 

Work-lifebalans betekent niet overal hetzelfde

Millennials streven naar een goed evenwicht tussen werk en privé maar de definitie die daaraan gegeven wordt, verschilt.

Zowel in Oost- en West-Europa scoort compensatie voor overuren relatief hoog (52% en 45%), wat duidt op een voorkeur voor regelmatige werkuren.

In Noord-Amerika kiest 59 procent voor flexibele werkuren.

 

Aziatische Millennials willen het minst langst werken

De meeste Millennials hebben geen angst om niet of pas op late leeftijd met pensioen te kunnen gaan, zo blijkt nog uit het onderzoek.

In Azië verwachten ze het minst langst te zullen werken: 58 procent van de ondervraagden denkt er op zijn zestigste of vroeger mee te zullen stoppen.

In Centraal- en Oost-Europa ligt de verwachte pensioenleeftijd het hoogst.
Meer dan 27 procent verwacht er pas na zijn zeventigste met pensioen te gaan.